Sinds 1995 uw deskundige partner voor advies en uitvoering op het gebied van milieu, bouw en ruimte

U bent hier: HomeAdvisering bedrijven > Milieubeleid en milieuzorg

Milieubeleid en milieuzorg

Certificering

Milieuwetgeving speelt bij veel bedrijven een grote rol. Helemaal wanneer u in aanmerking wilt komen voor certificering zoals de ISO 9001, de ISO 14001 of de OHSAS 18001. Welke procedures moet uw bedrijf dan opstarten? Waar moeten die procedures aan voldoen? Hoe weet u of uw bedrijf aan alle eisen voldoet op het gebied van wet- en regelgeving? Zijn de vergunningen nog actueel? Wat meet u, wanneer, hoe rapporteert u de uitkomsten en hoe legt u die vast? Wat moet er veranderen om in aanmerking te komen voor certificering?

Begeleiding bij milieubeleid en milieuzorg

Milieubeleid en milieuzorg kosten bedrijven vaak veel tijd en geld. Zeker als uw bedrijf geen specialist(en) in vaste dienst heeft. Opifex biedt dan uitkomst. We kunnen onderdelen van het milieubeleid samen met u onder onze hoede nemen. Denk hierbij aan het opstellen van relevante procedures, het milieujaarverslag, het E-PRTR-verslag, het bedrijfsmilieuplan, het milieujaarplan of het milieuzorgsysteem. Ook volledige begeleiding van uw bedrijf bij het milieubeleid en milieuzorg is mogelijk. Daarbij attenderen we u tijdig op uw wettelijke verplichtingen. En we adviseren hoe u daaraan kunt voldoen.

Samen prioriteiten bepalen

We bepalen samen met u de doelstellingen en prioriteiten voor uw milieubeleid, zowel op de lange als op de korte termijn. We kijken waar ruimte is voor procesverbetering en waar u mogelijk kunt besparen. Daarbij zoeken we steeds naar de optimale verhouding tussen inspanning en rendement binnen uw bedrijf. Uiteraard in relatie tot de wettelijke verplichtingen. Bovendien is het mogelijk dat we praktische managementsystemen opzetten en implementeren. Die leveren u veel tijdwinst op.

Referenties bedrijven

Referenties overheden

Nieuws