Sinds 1995 uw deskundige partner voor advies en uitvoering op het gebied van milieu, bouw en ruimte

U bent hier: HomeAdvisering overheden > Vergunningverlening milieu

Vergunningverlening

Vakmensen

U heeft ondersteuning nodig bij de behandeling van vergunningaanvragen en/of meldingen. Maar waar vindt u op korte termijn vakmensen met verstand van zaken? Vrijwel alle medewerkers van Opifex hebben een overheidsachtergrond. Dankzij hun actuele kennis van wetgeving en ervaring met vergunningverlening zijn ze snel inzetbaar op een breed scala aan onderwerpen.

Expertise

De ingediende aanvraag of melding nemen we grondig door. We toetsen deze op volledigheid aan de hand van de daarvoor geldende regels. Natuurlijk bekijken we of de inhoud voldoet aan de vigerende wetgeving. Daarbij hebben we de expertise in huis om op de gebieden van Omgevingswet, milieu, bouw en ruimtelijke ordening knelpunten te signaleren. Daarna stellen we voor u de noodzakelijke stukken op (zoals een vergunning). U bepaalt zelf in hoeverre en op welke wijze u ook het vooroverleg en de afronding van de procedure door ons wilt laten uitvoeren. Opdrachtgevers huren ons vaak in voor de meer complexe procedures (Brzo-, RIE- (IPPC) bedrijven). Indien noodzakelijk begeleiden we ook complexe, juridische procedures.

Maatwerk

Wij passen onze werkwijze aan op u. Graag overleggen we dan ook vooraf wat uw wensen zijn. Wilt u dat onze medewerkers op uw locatie komen werken, dan is dat mogelijk. Voeren wij ook de correspondentie dan stellen we deze, indien gewenst, op in uw huisstijl. Een interne kwaliteitscontrole waarborgt steeds de kwaliteit van onze werkzaamheden. Dat levert een aanzienlijke werkbesparing op voor uw organisatie. Kortom, wij nemen u vlot en vakkundig het overschot aan werk uit handen.

Referenties bedrijven

Referenties overheden

Nieuws

Wijziging m.e.r.-beoordeling

Wijziging m.e.r.-beoordeling

Vanaf 1 januari 2021 is de Verzamelwet IenW 2019 (Infrastructuur en Waterstaat) van toepassing. Met deze Verzamelwet zijn de procedurevereisten van o.a. de m.e.r.-beoordeling gewijzigd.

Lees meer
CO2-heffing industrie van start gegaan

CO2-heffing industrie van start gegaan

In december 2020 stemde de Eerste Kamer in met de wet CO2-heffing. Met de wet wordt geregeld dat de grotere industriebedrijven vanaf 2021 een heffing betalen voor hun CO2-uitstoot.

Lees meer