Sinds 1995 uw deskundige partner voor advies en uitvoering op het gebied van milieu, bouw en ruimte

U bent hier: HomeAdvisering overheden > Milieucontroles

Milieucontroles

Vakspecialisten

Milieucontroles vragen om up-to-date vakkennis. Maar ook om integriteit, zorgvuldigheid, heldere communicatie en ervaring met de werkwijze van bedrijven in elke categorie. Heeft u op korte termijn (tijdelijke) versterking nodig van uw team? Opifex heeft de juiste vakspecialisten die namens u op professionele wijze milieucontroles uitvoeren.

Onze aanpak

Van de voorbereiding tot de rapportage en eventuele follow-up, leveren wij maatwerk van hoge kwaliteit. Bij de uitvoering van de controle kijken wij bijvoorbeeld naar de problemen en onvolkomenheden van het bedrijf. We denken daarbij mee over haalbare oplossingen en aanpassingen zonder daarbij onze rol als inspecteur te verlaten; een aanpak die de relatie tussen bedrijf en overheid al gauw ten goede komt. Constateren wij onvolkomenheden in een vergunning, dan nemen we contact op met de vergunningverlener. We bepalen dan in overleg wat de beste koers is. Zonder daarbij het milieubelang en de wet- en regelgeving uit het oog te verliezen.

Dienstverlening gaat verder

Door onze grondige aanpak en de interne kwaliteitstoets leveren we steeds rapportages die direct gebruiksklaar zijn. Maar onze dienstverlening gaat verder. Indien gewenst verwerken we onze bevindingen direct in uw systeem. Of we verzorgen de bijbehorende correspondentie conform uw huisstijl en voeren hercontroles uit. Wilt u weten of wij aan uw wensen en eisen kunnen voldoen? Neemt u dan eens contact met ons op om te informeren naar de mogelijkheden.

Referenties bedrijven

Referenties overheden

Nieuws

Wijziging m.e.r.-beoordeling

Wijziging m.e.r.-beoordeling

Vanaf 1 januari 2021 is de Verzamelwet IenW 2019 (Infrastructuur en Waterstaat) van toepassing. Met deze Verzamelwet zijn de procedurevereisten van o.a. de m.e.r.-beoordeling gewijzigd.

Lees meer
CO2-heffing industrie van start gegaan

CO2-heffing industrie van start gegaan

In december 2020 stemde de Eerste Kamer in met de wet CO2-heffing. Met de wet wordt geregeld dat de grotere industriebedrijven vanaf 2021 een heffing betalen voor hun CO2-uitstoot.

Lees meer