U bent hier: HomeNieuws > Nieuwsbericht

Wijzigingen Bouwbesluit in werking

juli 2020

Door het uitstel van de Omgevingswet is ook de ingangsdatum van de Wet kwaliteitsborging voor het bouwen verschoven naar 1 januari 2022. Enkele wijzigingen in het Bouwbesluit 2012 treden echter nog wel op een eerder moment in werking.

In werking getreden per 1 juli 2020:

  • Besluit houdende wijziging van het Bouwbesluit 2012 in verband met het verbeteren van de veiligheid bij het bouwen en de veiligheid en gezondheid in bouwwerken (over onder meer veiligheidsafstanden, kabels en leidingen en veiligheidsmaatregelen aanbrengen PUR).
  • Besluit houdende wijziging van het Bouwbesluit 2012 in verband met de introductie van een stelsel van certificering voor werkzaamheden aan gasverbrandingsinstallaties (gefaseerd in werking).

In werking per 1 januari 2021:

  • Besluit houdende wijziging van het Bouwbesluit 2012 inzake bijna energieneutrale nieuwbouw (BENG) en de nieuwe bepalingsmethode NTA 8800.
  • Geluidseisen warmtepompen (Bouwbesluit en wijziging regeling Bouwbesluit).

Bron tekst: Omgevingsweb / VNG

Bron foto: Pixabay

Advisering bedrijven

Adviesbureau Opifex adviseert bedrijven op het gebied van milieu, bouw en ruimte.

NAAR ADVISERING VOOR BEDRIJVEN

Advisering overheden

Onze ervaren specialistische adviseurs op het gebied van milieu, bouw en ruimte geven binnen uw organisatie flexibel en adequaat invulling aan de tijdelijke behoefte.

NAAR ADVISERING VOOR OVERHEDEN

Projectbegeleiding en projectrealisatie

Wij ontwikkelen, nemen aan en /of begeleiden bouwprojecten, inclusief de daarbij behorende infrastructuur. Hierbij leveren wij u een totaalpakket op maat.

NAAR PROJECTBEGELEIDING EN -REALISATIE

Nieuws

Referenties bedrijven

Referenties overheden