U bent hier: HomeNieuws > Nieuwsbericht

Vaste afstandsgrens voor stikstofberekeningen

september 2021

In juli 2021 heeft de minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit in een Kamerbrief aangegeven dat er voor alle sectoren een vaste afstandsgrens van 25 kilometer komt voor stikstofberekeningen. Voor woningbouw en de sectoren landbouw, industrie en energie gelden nu geen afstandsgrenzen, terwijl voor infrastructurele projecten rekening wordt gehouden met de stikstofdepositie tot 5 kilometer van de weg. Een vaste afstandsgrens voor alle emissiebronnen zorgt voor meer duidelijkheid en een gelijkwaardige behandeling van emissiebronnen bij de beoordeling van een vergunningaanvraag. 

De nieuwe afstandsgrens wordt eind dit jaar of begin volgend jaar verwerkt in een nieuwe versie van AERIUS. Alle aanvragers van een vergunning moeten vanaf dat moment gebruik maken van deze nieuwe versie.

Wilt u weten wat de gevolgen zijn van deze wijziging voor een stikstofberekening voor een nieuw project of wijziging van uw bedrijf, neem dan contact op met ons Adviesbureau.

Bron tekst: PNB

Bron foto: Pixabay

Advisering bedrijven

Adviesbureau Opifex adviseert bedrijven op het gebied van milieu, bouw en ruimte.

NAAR ADVISERING VOOR BEDRIJVEN

Advisering overheden

Onze ervaren specialistische adviseurs op het gebied van milieu, bouw en ruimte geven binnen uw organisatie flexibel en adequaat invulling aan de tijdelijke behoefte.

NAAR ADVISERING VOOR OVERHEDEN

Projectbegeleiding en projectrealisatie

Wij ontwikkelen, nemen aan en /of begeleiden bouwprojecten, inclusief de daarbij behorende infrastructuur. Hierbij leveren wij u een totaalpakket op maat.

NAAR PROJECTBEGELEIDING EN -REALISATIE

Nieuws

Referenties bedrijven

Referenties overheden