U bent hier: HomeNieuws > Nieuwsbericht

Saver opent poorten Grondstoffencentrum

augustus 2019

Het nieuwe Grondstoffencentrum van Saver is dinsdag 30 juli 2019 voor het eerst open gegaan voor de inwoners van de gemeenten Halderberge en Roosendaal. Vanaf dat moment is het mogelijk voor inwoners om zowel restafval als grondstoffen aan te leveren en bepaalt het eigen scheidingsgedrag de hoogte van de rekening. Belangrijkste doelen: de hoeveelheid restafval omlaag brengen en zoveel mogelijk goede grondstoffen recyclen.

Op het Grondstoffencentrum kunnen meer dan 25 grondstoffen gescheiden aangeboden worden om vervolgens te worden gerecycled. Saver hoopt hiermee de hoeveelheid restafval in de regio verder terug te dringen, want gemiddeld bieden inwoners nog 182 kilo restafval per persoon per jaar aan. Dit ondanks dat er al een diftar-systeem is ingevoerd, waardoor inwoners moeten betalen voor het restafval dat ze aanbieden.

Met het nieuwe Grondstoffencentrum gaan inwoners van de twee gemeenten voor het gewicht van hun afval betalen. Ze betalen echter slechts voor (grof) huishoudelijk restafval en voor dakleer. Alle overige afvalsoorten kunnen gratis en onbeperkt naar het centrum worden gebracht. Voor inwoners die goed scheiden moet het wegbrengen van afval zeker niet duurder worden, laat Saver weten.

Adviesbureau Opifex heeft Saver bijgestaan om het Grondstoffencentrum te realiseren. Wij hebben onder meer het ontwerp van het Grondstoffencentrum opgesteld, de noodzakelijke vergunningen en meldingen aangevraagd en de directievoering en -toezicht op de bouwkundige en infrastructurele werkzaamheden uitgevoerd. Dit alles in een fijne samenwerking met Saver, welke al jaren een trouwe relatie is van ons adviesbureau.

Wilt u weten wat wij voor uw onderneming kunnen betekenen, neem dan contact op met een van onze adviseurs.

Bron tekst: Saver

Bron foto: Adviesbureau Opifex

 

Advisering bedrijven

Adviesbureau Opifex adviseert bedrijven op het gebied van milieu, bouw en ruimte.

NAAR ADVISERING VOOR BEDRIJVEN

Advisering overheden

Onze ervaren specialistische adviseurs op het gebied van milieu, bouw en ruimte geven binnen uw organisatie flexibel en adequaat invulling aan de tijdelijke behoefte.

NAAR ADVISERING VOOR OVERHEDEN

Projectbegeleiding en projectrealisatie

Wij ontwikkelen, nemen aan en /of begeleiden bouwprojecten, inclusief de daarbij behorende infrastructuur. Hierbij leveren wij u een totaalpakket op maat.

NAAR PROJECTBEGELEIDING EN -REALISATIE

Nieuws

Referenties bedrijven

Referenties overheden