U bent hier: HomeNieuws > Nieuwsbericht

Publicatie PGS 36: Waterstof

november 2023

De verwachting is dat vaker voor voertuigen op waterstof wordt gekozen nu er ook meer waterstofstations worden gebouwd. Deze auto’s moeten vervolgens ook op een veilige manier worden onderhouden. Deze richtlijn beschrijft de maatregelen die moeten worden genomen om op een veilige manier onderhoud te kunnen uitvoeren. Er zijn twee PGS-richtlijnen die gaan over het veilig bedrijfsmatig stallen, onderhouden en repareren van motorvoertuigen. PGS 26:2021 gaat over de brandstoffen LNG/CNG en PGS 36 gaat over waterstof. Als PGS 36 eenmaal van kracht wordt, geeft dit uniforme regelgeving. Deze richtlijn gaat zowel over gasvormige als vloeibare waterstof.

De Stichting Koninklijk Nederlands Normalisatie Instituut, ook wel NEN genoemd, heeft op 9 november jl. de PGS 36 gepubliceerd. Adviesbureau Opifex heeft deel uitgemaakt van het PGS 36-team als tekstschrijver.

De gehele richtlijn kunt u vinden op de website van PGS: https://publicatiereeksgevaarlijkestoffen.nl/publicaties/pgs36/

Bron tekst en foto: NEN / PGS

Advisering bedrijven

Adviesbureau Opifex adviseert bedrijven op het gebied van milieu, bouw en ruimte.

NAAR ADVISERING VOOR BEDRIJVEN

Advisering overheden

Onze ervaren specialistische adviseurs op het gebied van milieu, bouw en ruimte geven binnen uw organisatie flexibel en adequaat invulling aan de tijdelijke behoefte.

NAAR ADVISERING VOOR OVERHEDEN

Projectbegeleiding en projectrealisatie

Wij ontwikkelen, nemen aan en /of begeleiden bouwprojecten, inclusief de daarbij behorende infrastructuur. Hierbij leveren wij u een totaalpakket op maat.

NAAR PROJECTBEGELEIDING EN -REALISATIE

Nieuws

Overheid zet mes in Milieulijst

Overheid zet mes in Milieulijst

Op de Milieulijst 2024, de Mia en de Vamil, staan aanzienlijk minder milieuvriendelijke bedrijfsmiddelen waar ondernemers fiscaal voordelig in kunnen investeren.

Lees meer
Actualisatie AERIUS op 5 oktober 2023

Actualisatie AERIUS op 5 oktober 2023

Op donderdag 5 oktober 2023 vindt de jaarlijkse actualisatie van AERIUS Calculator en AERIUS Monitor plaats. Dit kan gevolgen hebben voor lopende vergunningprocedures.

Lees meer

Referenties bedrijven

Referenties overheden