U bent hier: HomeNieuws > Nieuwsbericht

Nieuw kader in Lap3 voor hulp bij route afvalstof of product

november 2019

In de nieuwe versie van de leidraad ‘Afvalstof of product’ in het Lap3 is een nieuw toetsingskader opgenomen, dat inzichtelijk maakt welke route er wanneer gevolgd moet worden.

Doel toetsingskader: meer hulp bieden bij de keuze: afvalstof of product.

In het nieuwe toetsingskader zijn er drie opties mogelijk: bijproduct, einde-afval of (voortgezet) gebruik. In de praktijk bleken er veel vragen over de laatstgenoemde route, daarom is deze route nader toegelicht in de update.

In deze nieuwe versie zijn ook recente rechtelijke uitspraken toegevoegd. De update van de leidraad vervangt de eerdere versie en is te downloaden op www.lap3.nl.

Bron: www.lap3.nl

 

 

Advisering bedrijven

Milieu-adviesbureau Opifex adviseert bedrijven op het gebied van milieu, bouw en ruimte.

NAAR ADVISERING VOOR BEDRIJVEN

Advisering overheden

Onze ervaren specialistische adviseurs op het gebied van milieu, bouw en ruimte geven binnen uw organisatie flexibel en adequaat invulling aan de tijdelijke behoefte.

NAAR ADVISERING VOOR OVERHEDEN

Projectbegeleiding en projectrealisatie

Wij ontwikkelen, nemen aan en /of begeleiden bouwprojecten, inclusief de daarbij behorende infrastructuur. Hierbij leveren wij u een totaalpakket op maat.

NAAR PROJECTBEGELEIDING EN -REALISATIE

Nieuws

Adviesbureau Opifex bestaat 25 jaar

Adviesbureau Opifex bestaat 25 jaar

Op 1 januari 2020 bestaat Adviesbureau Opifex alweer 25 jaar. Het Opifex Team heeft aan dit jubileum alvast aandacht besteed tijdens het traditionele Nieuwjaarsontbijt.

Lees meer
Wat is de toekomst voor de energieconvenanten?

Wat is de toekomst voor de energieconvenanten?

Energiebesparing is sinds 2000 steeds meer in de belangstelling komen te staan en is voor de komende jaren een topprioriteit. Om daar gevolg aan te geven is wet- en regelgeving ingevoerd en zijn afspraken gemaakt.

Lees meer

Referenties bedrijven

Referenties overheden