U bent hier: HomeNieuws > Nieuwsbericht

Halogeenlampen vanaf 1 september 2018 uitgefaseerd

september 2018

Het besluit om energieverslindende lampen uit te bannen is een van de maatregelen van de Europese Commissie om de uitstoot van CO2 te verminderen.

Halogeenlampen vallen onder de energy efficiency klasse ‘D’. Ledlampen verbruiken 75 procent minder stroom dan halogeenlampen en 85 procent minder dan gloeilampen. De veel zuinigere ledlamp is er inmiddels in bijna alle formaten.

Omdat winkels en groothandels hun voorraden gewoon mogen blijven verkopen, zullen er naar verwachting nog enige tijd halogeenlampen verkrijgbaar zijn.

Heeft uw bedrijf nog veel energieverslindende apparaten en voorzieningen in werking, zoals verlichting met halogeenlampen, en wilt u te weten komen welke besparingen interessant zijn voor uw bedrijfsvoering, neem dan contact op met Milieu-adviesbureau Opifex b.v.

Bron: Energiegids

Advisering bedrijven

Adviesbureau Opifex adviseert bedrijven op het gebied van milieu, bouw en ruimte.

NAAR ADVISERING VOOR BEDRIJVEN

Advisering overheden

Onze ervaren specialistische adviseurs op het gebied van milieu, bouw en ruimte geven binnen uw organisatie flexibel en adequaat invulling aan de tijdelijke behoefte.

NAAR ADVISERING VOOR OVERHEDEN

Projectbegeleiding en projectrealisatie

Wij ontwikkelen, nemen aan en /of begeleiden bouwprojecten, inclusief de daarbij behorende infrastructuur. Hierbij leveren wij u een totaalpakket op maat.

NAAR PROJECTBEGELEIDING EN -REALISATIE

Nieuws

Referenties bedrijven

Referenties overheden