U bent hier: HomeNieuws > Nieuwsbericht

Geactualiseerde PGS 6 gepubliceerd

maart 2021

Op 4 maart jl. is de PGS 6:2021 versie 0.1 Aanwijzingen voor het toepassen van de Seveso-paragraaf in het Bal goedgekeurd. Deze nieuwe versie van de PGS 6 bevat aanwijzingen voor het toepassen van de Seveso-paragraaf in het Bal (Besluit activiteiten leefomgeving) en toelichting op de regels zoals die in Seveso III en de daarmee verbonden Nederlandse wet- en regelgeving zijn vastgelegd en betrekking hebben op de verplichtingen voor Seveso-inrichtingen (de Brzo bedrijven).

PGS 6:2021 betreft een beperkte herziening van PGS 6:2016. Dit komt doordat Seveso III ongewijzigd van kracht is, maar inmiddels wel een stelselherziening gaat plaatsvinden van het Nederlandse omgevingsrecht (de Omgevingswet). Daarbij gaan o.a. het Brzo 2015 en de Rrzo op in nieuwe AMvB’s. Inhoudelijke ontwikkelingen en nieuwe inzichten na 2016 zijn niet verwerkt.

PGS 6:2021 versie 0.1 is pas van toepassing bij de inwerkingtreding van de Omgevingswet, naar verwachting op 1 januari 2022. Tot die tijd geldt PGS 6:2016.

Op de website www.publicatiereeksgevaarlijkestoffen.nl zijn beide versie van de PGS 6 te downloaden.

Bron tekst: www.publicatiereeksgevaarlijkestoffen.nl

Bron foto: Pixabay

Advisering bedrijven

Adviesbureau Opifex adviseert bedrijven op het gebied van milieu, bouw en ruimte.

NAAR ADVISERING VOOR BEDRIJVEN

Advisering overheden

Onze ervaren specialistische adviseurs op het gebied van milieu, bouw en ruimte geven binnen uw organisatie flexibel en adequaat invulling aan de tijdelijke behoefte.

NAAR ADVISERING VOOR OVERHEDEN

Projectbegeleiding en projectrealisatie

Wij ontwikkelen, nemen aan en /of begeleiden bouwprojecten, inclusief de daarbij behorende infrastructuur. Hierbij leveren wij u een totaalpakket op maat.

NAAR PROJECTBEGELEIDING EN -REALISATIE

Nieuws

Referenties bedrijven

Referenties overheden