U bent hier: HomeNieuws > Nieuwsbericht

Eerste Kamer stemt in met Invoeringswet OW

februari 2020

De Eerste Kamer heeft dinsdag 11 februari jl. met een hoofdelijke stemming ingestemd met de Invoeringswet Omgevingswet van minister Van Veldhoven voor Milieu en Wonen.
Voorafgaand aan de stemming vond een debat plaats over uitvoerings- en handhavingsproblemen en of dit met de Invoeringswet Omgevingswet voorkomen kan worden. De minister gaf aan dat ze geen garantie kan geven dat er met de Invoeringswet Omgevingswet ‘nooit ergens iets mis zal gaan’.

De Omgevingswet vormt samen met het Omgevingsbesluit, Besluit activiteiten leefomgeving, Besluit bouwwerken leefomgeving, Besluit kwaliteit leefomgeving en de Omgevingsregeling de basis voor het nieuwe stelsel van het omgevingsrecht. Om dit nieuwe stelsel goed te laten werken is deze Invoeringswet nodig.

Aanvullingswetten geluid en bodem Omgevingswet aanvaard
De Eerste Kamer heeft dinsdag 18 februari ingestemd met twee Aanvullingswetten bij de Omgevingswet. De eerste wet betreft geluid, de tweede gaat om bodem.

Hiermee zijn nieuwe stappen gezet om de Omgevingswet per 21 januari 2021 in te laten gaan.

Bron: Omgevingsweb

 

 

Advisering bedrijven

Adviesbureau Opifex adviseert bedrijven op het gebied van milieu, bouw en ruimte.

NAAR ADVISERING VOOR BEDRIJVEN

Advisering overheden

Onze ervaren specialistische adviseurs op het gebied van milieu, bouw en ruimte geven binnen uw organisatie flexibel en adequaat invulling aan de tijdelijke behoefte.

NAAR ADVISERING VOOR OVERHEDEN

Projectbegeleiding en projectrealisatie

Wij ontwikkelen, nemen aan en /of begeleiden bouwprojecten, inclusief de daarbij behorende infrastructuur. Hierbij leveren wij u een totaalpakket op maat.

NAAR PROJECTBEGELEIDING EN -REALISATIE

Referenties bedrijven

Referenties overheden