U bent hier: HomeNieuws > Nieuwsbericht

Subsidie SDE+ op 12 maart 2019 open

februari 2019

In 2019 zijn er 2 openstellingsrondes voor de stimulering Duurzame Energieproductie (SDE+). De eerste ronde staat open van 12 maart 2019 tot en met 4 april 2019 en heeft een verplichtingenbudget van 5 miljard euro. Een tweede openstellingsronde is voorzien in het najaar met eveneens een verplichtingenbudget van 5 miljard euro.

De SDE+ staat open voor projecten die energie opwekken uit hernieuwbare bronnen zoals wind, biomassa, zon, geothermie en water. Per techniek gelden jaarlijks specifieke voorwaarden.

Gefaseerde openstelling

Het SDE+ 2019 budget wordt in fases opengesteld voor hernieuwbare energieprojecten. In de eerste week kunnen alleen projecten met technologieën met een basisbedrag van maximaal 0,09 euro per kilowattuur indienen. Vervolgens wordt de regeling stapsgewijs opengesteld voor duurdere projecten. Gedurende de openstelling van de SDE+ hebben aanvragers de mogelijkheid om hun projecten in de ‘vrije categorie’ in te dienen, dat wil zeggen een vrije keuze van een basisbedrag onder het vastgestelde maximum voor de betreffende techniek. Ondernemers worden zo geprikkeld om projecten voor een lagere prijs in te dienen en daarmee meer kans te maken op subsidie.

Maximering van het basisbedrag

Het maximale basisbedrag waarvoor technieken aanspraak kunnen maken op de SDE+ is net als vorig jaar 0,13 euro per kilowattuur. Technieken met een basisbedrag hoger dan dit niveau kunnen aanspraak maken op de SDE+, maar voor deze projecten wordt niet alles vergoed. Waar mogelijk ondersteunt minister Wiebes deze technieken met het innovatie-instrumentarium om tot een verdere kostendaling te komen.

Zie voor meer informatie de website van het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat.

Bron tekst: Ministerie van Economische Zaken en Klimaat

Bron foto: https://pixabay.com/nl/

 

 

Advisering bedrijven

Adviesbureau Opifex adviseert bedrijven op het gebied van milieu, bouw en ruimte.

NAAR ADVISERING VOOR BEDRIJVEN

Advisering overheden

Onze ervaren specialistische adviseurs op het gebied van milieu, bouw en ruimte geven binnen uw organisatie flexibel en adequaat invulling aan de tijdelijke behoefte.

NAAR ADVISERING VOOR OVERHEDEN

Projectbegeleiding en projectrealisatie

Wij ontwikkelen, nemen aan en /of begeleiden bouwprojecten, inclusief de daarbij behorende infrastructuur. Hierbij leveren wij u een totaalpakket op maat.

NAAR PROJECTBEGELEIDING EN -REALISATIE

Nieuws

Referenties bedrijven

Referenties overheden