U bent hier: HomeNieuws > Nieuwsbericht

Actualisatie AERIUS op 24 januari 2023

december 2022

Doordat het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) een fout heeft geconstateerd in de berekening van de lijst met de top 100 grootste ammoniakuitstoters, is eerder al bekend gemaakt dat de eerder aangekondigde releasedatum van 22 november 2022 voor de actualisatie van AERIUS niet haalbaar was. 

De actualisatie gaat pas door als zeker is dat voor pluimvee- en varkensstallen de juiste emissiefactoren in het systeem staan. Hier wordt achter de schermen hard aan gewerkt. Er is aangekondigd dat de nieuwe releasedatum voor de geactualiseerde AERIUS (de week van) 24 januari 2023 is.

Het advies is om voor nieuwe vergunningaanvragen die nog ingediend moeten worden, de inschatting te maken of er tot 24 januari 2023 wel of niet gewacht moet worden op de nieuwe versie van de AERIUS Calculator. Binnenkort zal meer uitleg komen over hoe in de tussentijd wordt omgegaan met toestemmingverlening.

 

Bron tekst: Rijksoverheid

Bron foto: Pixabay

 

Advisering bedrijven

Adviesbureau Opifex adviseert bedrijven op het gebied van milieu, bouw en ruimte.

NAAR ADVISERING VOOR BEDRIJVEN

Advisering overheden

Onze ervaren specialistische adviseurs op het gebied van milieu, bouw en ruimte geven binnen uw organisatie flexibel en adequaat invulling aan de tijdelijke behoefte.

NAAR ADVISERING VOOR OVERHEDEN

Projectbegeleiding en projectrealisatie

Wij ontwikkelen, nemen aan en /of begeleiden bouwprojecten, inclusief de daarbij behorende infrastructuur. Hierbij leveren wij u een totaalpakket op maat.

NAAR PROJECTBEGELEIDING EN -REALISATIE

Nieuws

Actualisatie AERIUS op 5 oktober 2023

Actualisatie AERIUS op 5 oktober 2023

Op donderdag 5 oktober 2023 vindt de jaarlijkse actualisatie van AERIUS Calculator en AERIUS Monitor plaats. Dit kan gevolgen hebben voor lopende vergunningprocedures.

Lees meer

Referenties bedrijven

Referenties overheden